HARKITSETKO PENTUA MEILTÄ?Labradorin pennun ottaminen vaatii harkintaa. Teidän on hyvä miettiä tarkkaan mihin olette sitoutumassa, ennen kuin tulette katsomaan pentua. On hyvä aloittaa vastaamalla seuraaviin kysymyksiin

Onko labradori oikea rotu teille?

Labradori on aktiivinen ja toiminnan haluinen koira ja erittäin vaativa koira etenkin sen pentu- ja nuoruusvaiheessa.

Labradori on alkuperäiseltä käyttötarkoitukseltaan metsästyskoira, se rakastaa kaikkea toimintaa, koulutuksia, pitkiä metsälenkkejä, uimista ja noutamista.

Labradori on sosiaalinen koira ja se ei viihdy yksin, se rakastaa perhettään ja haluaa olla mukana kaikessa perheen toiminnassa. Labradori ei ole koira, joka viihtyy yksin kopissa pihan perällä.

Labradori vaatii kouluttamista ja sitoutumista kouluttamiseen pikkupennusta lähtien. Jo kokonsa puolesta Labradori on koira, joka vaatii hyvää yhteistyötä omistajansa kanssa, muuten sitä on vaikea hallita jokapäiväisissä tilanteissa.

Oletteko tutustuneet Labradoreilla ilmeneviin perinnöllisiin sairauksiin?

Labradori on keskimäärin terve rotu moneen muuhun koirarotuun verrattuna. Labradoreilla esiintyy kuitenkin tiettyjä vaikeita koiran elämää vaikeuttavia sairauksia, joista on hyvä tietää etukäteen ennen pennun ottamista.


Käytämme jalostukseen ainoastaan terveitä koiria, joilla on virallisten PEVISAn mukaisten tutkimusten lisäksi myös geenitestitulokset. Geenitestien avulla on mahdollista eliminoida muutamia labadoreilla ilmeneviä sairauksia kuten esimerkiksi EIC, PRA, RD, HNPK, CNM jne.

Koirillamme on tuloksia lähinnä näyttelyistä. Pyrimme suorittamaan koiriemme kanssa noutajien taipumuskokeet. Pyrimme valitsemaan jalostukseen sellaiset yksilöt, joilla ei ole muita sairauksia (esim. allergia) tai joilla on tyypillinen labradorin luonne.

Pennut kasvavat kotona emonsa hoivissa ja ne tottuvat syntymästä lähtien muihin ihmisiin, kodin ääniin ja muihin koiriin. Meillä kaikki koirat asuvat sisällä eivätkä ne ole ns. tarhassa eläviä kennel -koiria.

Pennut luovutetaan 7 viikon iässä, jolloin ne on madotettu kunnolla, sirutettu, luotettavan eläinlääkärin tarkastamia ja rekisteröityjä.

Kun harkitsette pennun ottamista meiltä teidän on hyvä perehtyä seuraaviin vaatimuksiin

Edellytämme, että noudatatte pennun ruokinta- ja hoito-ohjeita. Pennun mukana saatte tarkat ruokintaohjeet, jotka auttavat teitä kasvattamaan pennun oikealla tavalla. Kasvukauden aikana (7 viikon iästä - n. 11 kuukauden ikään asti) on tärkeää, että pentu ruokitaan antamiemme ohjeiden mukaisesti. Kun kasvukausi on ohi saatte muuttaa koiran ruokinnan haluamaksenne.

Edellytämme, että sitoudutte tutkituttamaan koiranne viralliset PEVISAn mukaiset terveystutkimukset sen täytettyä 1 vuoden iän (lonkkakuvaus, kyynärkuvaus, silmätarkastus). Tutkimuksen hinta on noin 250 euroa.

Terveystiedot antavat koiran omistajalle, sekä kasvattajille tärkeää tietoa koiran nivelten terveydestä. Se antaa tietoa tulevaisuuteen ja siihen miten paljon koiran kanssa voi harrastaa liikuntaa ja muuta toimintaa.

Mikäli olette kiinnostuneet ottamaan pennun meiltä

Meidät saa parhaiten kiinni sähköpostitse labsinthlabradors@gmail.com tai puhelimitse. Emme vastaa tekstiviesti kyselyihin.

Aluksi olisi hyvä tietää teistä mitkä ovat toiveenne pennun suhteen

Minkälaiseen tarkoitukseen pentu olisi tulossa (kotikoiraksi, metsästyskoiraksi, näyttely- tai kilpailukoiraksi jne.)

Missä päin asutte ja minkälainen perheenne on?

Kysymykset mitä teillä on mielessä pennun hankintaan liittyen.

Labsinth Labradors
Tomi ja Minna Pasanen 
Kaikki oikeudet pidätetään 2021
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita